U ovom članku osvrnućemo se isključivo na poređenje brendova koji se bave proizvodnjom patika za trčanje i onih koji su taj proces proizvodnje digli na mnogo viši nivo! Nije nam cilj promocija niti jednog brenda a svakako ne i loša promocija drugog, želimo samo da ukažemo na razlike koje su očigledne. Kao i sve danas u svetu, ono što je skuplje (najčešće) nije bez razloga skuplje. To dokazuje i ovaj primer. S obzirom da se radi o našem zdravlju, jer od nogu sve kreće, smatramo da je ova tema neizbežna u svetu trćanja. Više o vrstama patika za trčanje pronaći čete ovde.

U sledećem videu možete videti poređenje najobičnijeg para patika za trčanje prosečnog proizvođača kao i jedan on najnaprednijeg para patika renomiranog proizvođača. Način i mesta na kojima se patike savijaju prilikom kretanja, kontrola deformacije samih patika da bi se što bolje prilagodile stopalu, materijali od kojih su napravljeni i kako isti utiču na ventilaciju i disanje nogu, podrška za pete, uvrtanje, delovi đona, postojanje i odsustvo gela za podršku unutar đona, upoređivanje delova đona testom na trenje i mnogih drugih činjenica.

🇬🇧 Former member of Serbia Swimming Team and current member of Serbia Triathlon Team, engineer and sports lover.

🇷🇸 Bivši član reprezentacije Srbije u plivanju i reprezentativac Srbije u triatlonu, inženjer i zaljubljenik u sport.

Share this article
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on RedditShare on TumblrEmail this to someone